nieuws

Mkb moet makkelijker geld kunnen lenen

bouwbreed Premium

Als het aan het Europees Parlement ligt moet het voor het mkb en startende ondernemers makkelijker worden geld te lenen van de bank. De parlementariërs willen dat banken het gewicht van het risico van leningen aan mkb-bedrijven en starters 30 procent verlagen, bleek tijdens een discussie over nieuwe bankregels. Het EP hoopt hiermee dat er […]

Als het aan het Europees Parlement ligt moet het voor het mkb en startende ondernemers makkelijker worden geld te lenen van de bank. De parlementariërs willen dat banken het gewicht van het risico van leningen aan mkb-bedrijven en starters 30 procent verlagen, bleek tijdens een discussie over nieuwe bankregels.

Het EP hoopt hiermee dat er weer meer bankengeld gestoken wordt in de reële economie in plaats van dat het op een depositorekening bij de Europese Centrale Bank wordt gestald. Over het voorstel moet nog onderhandeld worden met de lidstaten.

Reageer op dit artikel