nieuws

Kritiek op bezuinigingspakket Nederland

bouwbreed

Kritiek op bezuinigingspakket Nederland

De Europese Commissie voorspelt dat Nederland nog veel moet doen om komend jaar op een begrotingstekort van 3 procent uit tekomen.

Het bezuinigingspakket van 12 miljard dat Nederland aan Eurocommissaris Olli Rehn heeft gestuurd, heeft de toets der kritiek nauwelijks doorstaan. Rehn gaat er vanuit dat de 3 procent begrotingstekort alleen wordt gehaald als alle maatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Juist daar maakt hij zich zorgen over met een demissionair kabinet en verkiezingen voor de deur.

Daarnaast blijven aandachtspunten begrotingsdiscipline, het pensioenstel en de huizenmarkt. Wat dat laatste betreft vindt de Eurocommissaris dat de maatregelen op het gebied van de hypotheekrenteaftrek, de beperking van de aftrek tot nieuwe hypotheken die minimaal annuïtair worden afgelost, verder hadden mogen gaan. Geleidelijk totaal afschaffen van de aftrek was volgens hem beter geweest.

Reageer op dit artikel