nieuws

Investeringen natuur levert Rijk geld op

bouwbreed

Investeren in natuur blijkt geld op te leveren. Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het gaat dan specifiek om groen in stedelijke gebieden, dat bespaart de volksgezondheid tot 65 miljoen euro. Ook melden werknemers zich minder vaak ziek, waardoor nog eens 328 miljoen euro extra bespaard […]

Investeren in natuur blijkt geld op te leveren. Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het gaat dan specifiek om groen in stedelijke gebieden, dat bespaart de volksgezondheid tot 65 miljoen euro. Ook melden werknemers zich minder vaak ziek, waardoor nog eens 328 miljoen euro extra bespaard wordt.

Extra groenvoorzieningen kunnen een positief effect hebben op depressies en het voorkomen van obesitas bij jongeren, ondervond het onderzoeksbureau. Zij berekende de effecten voor heel Nederland op basis van 2 casestudies in Amsterdam. Volgens KPMG zouden er bij 10 procent meer groen in de wijk, 130 depressiepatiënten minder zijn. Het effect op overgewicht is moeilijker te meten, het onderzoeksbureau gaat er daarom vanuit dat bij 10 procent meer groen, kinderen 15 procent meer bewegen

Reageer op dit artikel