nieuws

Helft coatings in 2030 op basis biomateriaal

bouwbreed Premium

Verffabrikanten en hun grondstofleveranciers hebben een branche innovatiecontract gesloten met TNO dat moet leiden tot toename van kennis in de keten over coatings op basis van biologische grondstoffen. De verfindustrie streeft ernaar dat in 2030 in Nederland de helft van alle coatings is gebaseerd op biomateriaal. Het innovatiecontract, dat loopt tot eind 2013, is ondertekend […]

Verffabrikanten en hun grondstofleveranciers hebben een branche innovatiecontract gesloten met TNO dat moet leiden tot toename van kennis in de keten over coatings op basis van biologische grondstoffen. De verfindustrie streeft ernaar dat in 2030 in Nederland de helft van alle coatings is gebaseerd op biomateriaal. Het innovatiecontract, dat loopt tot eind 2013, is ondertekend door de VVVF (verffabrikanten), de VNCI (chemische industrie) en TNO. De samenwerking moet leiden tot meer en beter inzicht in de stand van de technologie in de keten en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van coatings.

Op de lange termijn zal het innovatiecontract richting geven aan onderzoek en innovatie door de bedrijven.

Reageer op dit artikel