nieuws

Grotere vingerlassen bij lagere druk

bouwbreed

Koninklijke Dekker Hout heeft een nieuwe vingerlasstraat in bedrijf genomen. De extreem zware pers combineert hoge stijfheid met flexibiliteit zodat de perskracht direct in de lassen komt. De machine is gebouwd door Grecon Dimter, waar Dekker zijn vorige vingerlasmachine ook al betrok. De grotere vingerlaslengte van 15,5 millimeter maakt het mogelijk de lassen met minder […]

Koninklijke Dekker Hout heeft een nieuwe vingerlasstraat in bedrijf genomen. De extreem zware pers combineert hoge stijfheid met flexibiliteit zodat de perskracht direct in de lassen komt.

De machine is gebouwd door Grecon Dimter, waar Dekker zijn vorige vingerlasmachine ook al betrok. De grotere vingerlaslengte van 15,5 millimeter maakt het mogelijk de lassen met minder druk in elkaar te persen waardoor het risico op scheurvorming rond de vingers lager is. Het vergt weliswaar meer vermogen van de frezen, maar zorgt voor een betere las. Naast een automatische lijminstallatie is aan de straat ook een laboratorium toegevoegd, waar elke verbinding direct geregistreerd en beproefd kan worden volgens de BRL voor Komo-vingerlassen.

Dekker verwacht in de nieuwe straat, waarvan er wereldwijd maar een handvol bestaat, niet alleen hout uit eigen FSC-bossen te vingerlassen. De bedoeling is om ook reststukken uit de productie van derden om te vormen tot gecertificeerd houd voor nieuwe kozijnen, ramen en deuren.

Reageer op dit artikel