nieuws

Gracht in Zaanse Gedempte Gracht

bouwbreed Premium

Gracht in Zaanse Gedempte Gracht

De gemeente Zaandam laat een nieuwe gracht aanleggen in een brede winkelstraat in het centrum. Het college van B en W wil daarmee het winkelcentrum aantrekkelijker maken.

Aannemingsbedrijf Gebr. Beentjes Grond-, Weg- en Waterbouw uit Uitgeest voert het werk uit. Dat bestaat uit het plaatsen van schuttingen, persen van damwanden, vervangen van de riolering, aanbrengen van een stempelvloer, afwerken van de kademuren, bestraten en last but not least het vol laten lopen van de 1,5 meter diepe, 4 tot 6 meter brede gracht.

De brede winkelstraat heet de Gedempte Gracht, omdat ruim honderd jaar geleden de toenmalige gracht is gedempt. De ruimte werd later deels volgebouwd met paviljoens. Die zijn gesloopt. De kades behouden de naam Gedempte Gracht, omdat het wijzigen van die naam bij een deel van de burgers emoties op zou kunnen roepen – maar dat doet de aanleg van de gracht eveneens.

Reageer op dit artikel