nieuws

Gemeenten zien flora en fauna niet

bouwbreed

Bedreigde flora en fauna worden bij het aanvragen van omgevingsvergunningen meestal over het hoofd gezien. Uit onderzoek van Alterra onder 108 gemeenten blijk dat in amper 0,15 procent van de verzoeken aandacht is voor de zeldzame planten en dieren. De Gegevensautoriteit Natuur is verbaasd dat de gemeenten weinig aan de bel trekken. De ambtenaren hebben […]

Bedreigde flora en fauna worden bij het aanvragen van omgevingsvergunningen meestal over het hoofd gezien. Uit onderzoek van Alterra onder 108 gemeenten blijk dat in amper 0,15 procent van de verzoeken aandacht is voor de zeldzame planten en dieren.

De Gegevensautoriteit Natuur is verbaasd dat de gemeenten weinig aan de bel trekken. De ambtenaren hebben te weinig oog voor de natuur.

Reageer op dit artikel