nieuws

Flir detecteert gaslek met infrarood

bouwbreed Premium

Een infraroodcamera kan gaslekken opsporen. Flir Advanced Thermal Solutions (ATS) legt in het Gas Imaging Handbook 2012 uit hoe dat gaat. Flir biedt de bijbehorende gasdetectiecamera’s aan als alternatief voor al dan niet machinaal ruiken. Flir noemt dat ouderwetse en vooral tijdrovende technieken De camera maakt lekkend gas zichtbaar in de vorm van rook. Aan […]

Een infraroodcamera kan gaslekken opsporen. Flir Advanced Thermal Solutions (ATS) legt in het Gas Imaging Handbook 2012 uit hoe dat gaat.

Flir biedt de bijbehorende gasdetectiecamera’s aan als alternatief voor al dan niet machinaal ruiken. Flir noemt dat ouderwetse en vooral tijdrovende technieken De camera maakt lekkend gas zichtbaar in de vorm van rook. Aan de hand van de filmbeelden is de plek van het lek op te sporen.

‘Op veilige afstand’, meldt Flir met nadruk. In de woorden van de fabrikant ‘ziet’ de camera lekken die honderden meters weg zijn, ook als ze inrijdende voertuigen zitten.

Reageer op dit artikel