nieuws

Europees Parlement wil druk op China opvoeren

bouwbreed

Europees Parlement wil druk op China opvoeren

Als Chinese bedrijven wel in Europa kunnen meedingen naar overheidsopdrachten, moeten Europese bedrijven dat in China ook kunnen. Dat vindt het Europees Parlement.

De Europese Commissie moet dit jaar nog maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat China niet langer Europese bedrijven uitsluit van openbare aanbestedingen. Dit geldt te meer omdat Chinese bedrijven wel op de Europese markt mogen opereren en dat ook proberen tegen prijzen waar Europese bedrijven binnen de kortste keren failliet aan zouden gaan.

Het Europees Parlement wil dat de Europese Commissie scherp oplet dat China, dat nu nog kandidaatlid van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is, niet eerder volwaardig kan worden voordat aan alle regels van de WTO wordt voldaan. Dat houdt onder meer wederkerigheid in. Dat wil zeggen dat als China in Europa mag werken, dat andersom ook moet mogen.

Lees het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel