nieuws

DSM steekt 100 miljoen euro in bouw van twee laboratoria

bouwbreed

Chemieconcern DSM bouwt nieuwe laboratoria in Delft en Sittard-Geleen. Voor de investeringen trekt de onderneming komende twee jaar 100 miljoen euro uit.

Op de campus van bedrijventerrein Chemelot in Zuid-Limburg versterkt DSM zijn onderzoek naar bijzondere plastics. Vanuit de historie is Sittard-Geleen DSM’s centrum van hoogwaardig materialenonderzoek.

“Recent zijn we begonnen met de uitbreiding van expertise in andere regio’s, zoals de Verenigde Staten en Azië. Gelijktijdig blijven we investeren in Limburg”, zegt directeur Roelof Westerbeek van Engineering Plastics. Op Chemelot worden onder meer plastics ontwikkeld voor de elektronicabranche en automobielindustrie. “De bijzondere combinatie van technologieën en expertise die daar vanuit het verleden is opgebouwd, blijft de kern waarop wij onze business verder bouwen.”

In Delft vloeit het geld naar een laboratorium dat plaats gaat bieden aan 285 mensen die zich bezighouden met biotechnologisch onderzoek. Volgens directeur Hans-Christian Ambjerg is gekozen voor een agressieve groeistrategie waarbij innovatie een sleutelrol speelt. “Voor ons bedrijf is Delft een zeer belangrijke plek voor biotechnologisch onderzoek. De stad is de hoeksteen van ons mondiale innovatienetwerk. Door het versterken van ons Biotechnologie Centrum met een nieuw laboratorium kunnen we niet alleen de aanwezige competenties beter benutten maar worden we ook nog eens aantrekkelijker als werkgever op het gebied van de biotechnologie.” Minister Verhagen (economische zaken) is enthousiast over de investeringen van DSM in de topsectoren. De laboratoria bieden werk aan 700 personen.

Reageer op dit artikel