nieuws

Drie ton aan boetes voor avi-bodemas

bouwbreed

Drie ton aan boetes voor avi-bodemas

De provincie Zeeland heeft De Feijter Groep Handel, De Feijter Bouwstoffen en A. Colijn elk een boete van 100.000 euro opgelegd.

De drie partijen waren twee maanden geleden door de provincie verplicht tot het opruimen van avi-bodemassen en sorteerzeefzand op een terrein op de Axelse Vlakte. Het zand en de assen, die op het terrein lagen, waren in strijd met de Wet Milieubeheer opgeslagen en moesten voor 22 april opgeruimd zijn. Deze deadline werd echter niet gehaald.

De Feijter Groep Holding werd eind april failliet verklaard, waardoor de vordering bij de curator wordt gelegd. De provincie sluit aan bij een lange rij schuldeisers. Het grondverzetbedrijf heeft een schuldenlast van 12,7 miljoen euro achtergelaten. De vestiging in Terneuzen is inmiddels overgenomen door grond-, weg- en waterbouwbedrijf Eendracht uit Werkendam.

Reageer op dit artikel