nieuws

Doorwin opnieuw in rode cijfers

bouwbreed

Doorwin heeft vorig jaar opnieuw een fors verlies moeten incasseren. De deuren- en kozijnenproducent dook voor ruim 
10 miljoen euro in het rood.

Aandeelhouder en banken springen bij

Een jaar eerder boekte de Eindhovense onderneming al een negatief resultaat van 16,8 miljoen euro, waarmee het verlies over de afgelopen twee jaar is uitgekomen op bijna 28 miljoen.

Om het concern, dat zwaar getroffen is door de teruggang in de bouwsector, overeind te houden heeft de aandeelhouder van Doorwin 3,25 miljoen moeten bijstorten. Ook heeft de huisbankier de financieringsruimte met meer dan 3 miljoen verhoogd. Daarnaast is het eigen vermogen van het moederconcern van Doorwin, Kebo Holding II, met 28,7 miljoen versterkt.

“Door de versterking van de financiële positie en de verkregen extra financiële ruimte wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het waarborgen van de continuïteit van de Doorwin Groep in de komende jaren”, schrijft Doorwin-topman John Rietveld in het jaarverlag over 2011.

De bestuursvoorzitter noemt 2011 “een overgangsjaar, waarin noodzakelijke reorganisaties zijn afgerond”. Doorwin sloot onder meer dochterbedrijf Limburg Kozijnen in Sittard en bracht de productie van De Vries Kozijnen in Gorredijk fors terug. De ingrepen gingen ten koste van bijna tweehonderd arbeidsplaatsen.

Kansen

Dit jaar verwacht Rietveld weer een stap vooruit te kunnen zetten. Zo rekent hij op een stijging van de orderintake met 7 tot 8 procent. “Als gevolg van een redelijk stabiele renovatiemarkt en vergroting van het marktaandeel in de woningnieuwbouw door innovatie, het bieden van totaaloplossingen voor de gevel én door intensivering van de samenwerking met ketenpartners zien we goede kansen voor Doorwin in 2012.”

De fabrikant van deuren en kozijnen was vorig jaar goed voor een omzet van 132 miljoen, 6 miljoen minder dan in 2010. De orderintake bedroeg ruim 143 miljoen.

Reageer op dit artikel