nieuws

Doorstart Ruiter Dakkapellen

bouwbreed

Het in moeilijkheden geraakte bedrijf Ruiter Dakkapellen in Ursem maakt zelfstandig een doorstart. Met hulp van een aantal zakenrelaties die voor financiering zorgen, kan de huidige directie met een deel van het personeel verder.

Dat meldt een woordvoerder van het bureau van de curator, Alexander Claus. Het principeakkoord voor de doorstart is getekend. De verwachting is dat de zaak begin deze week definitief wordt beklonken. De verklaring dat dit nog moet gebeuren, is dat formeel nog wat puntjes op de i dienen te worden gezet.

In eerste instantie gaat het bedrijf verder met ongeveer de helft van de huidige 91 medewerkers. De voortzetting van de activiteiten is een meevaller nadat duidelijk werd dat, door een teruglopende markt en stijgende kosten, een faillissement onafwendbaar leek geworden.

Vele klanten die al een aanbetaling hebben gedaan op hun bestelling kunnen een regeling tegemoet zien, zo was voor de doorstartonderhandelingen al besloten. Deze relatief hoge “kostenpost” maakte een zelfstandige doorstart uiteindelijk de enige optie want potentiële overnamekandidaten haakten erdoor af.

Reageer op dit artikel