nieuws

DHV stelt leidraad veilige schoolzones op

bouwbreed

DHV stelt leidraad veilige schoolzones op

DHV adviseert de Stadsregio Amsterdam over veilige schoolzones. Dat heeft het ingenieurs- en adviesbureau bekendgemaakt.

In opdracht van de Stadsregio is een leidraad opgesteld die aangeeft welke oplossingen meest passend zijn om de omgeving van scholen veiliger te maken. Behalve de Stadsregio kunnen ook andere gemeenten gebruikmaken van de leidraad.

DHV nam voor het opstellen van de richtlijn in totaal tien schoolzones verspreid over Nederland onder de loep. Dat was volgens het bureau nodig omdat de oplossing per geval nog al kan verschillen. “Een zone in een drukke stadswijk vraagt om een andere aanpak dan die in een plattelandsgemeente”, aldus projectleider Geertje Hegeman.

Reageer op dit artikel