nieuws

Dak voor bad nummer twee

bouwbreed

Dak voor bad nummer twee

Medewerkers van GS Staalwerken monteren een stalen spant op prefab betonkolommen voor de nieuwbouw van bad nummer twee van het nieuwe multifunctionele zwemcomplex Groenhovenpark in Gouda.

Als het klaar is rust het schuin aflopende dak van zo’n honderd meter overspanning op 17 dakspanten van 36 meter lengte. Het dak wordt uiteindelijk afgewerkt met stalen dakplaten en pvc dakbedekking.

Hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw werkt in opdracht van de gemeente Gouda aan een heel nieuw zwembad op de plaats van het buitenbad van het oude bad De Tobbe. Het ontwerp van Wehrung architecten zal met 6500 vierkante meter plaats bieden aan twee volwaardige wedstrijdbaden en een doelgroepenbad. Het nieuwe complex vervangt de huidige drie zwembaden die Gouda nog kent. Het binnenbad van De Tobbe blijft nog in gebruik tot het nieuwe complex is opgeleverd, en wordt daarna gesloopt. Het project (kosten: 13 miljoen euro) moet in de zomer van 2013 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel