nieuws

CRH ziet Amerikaanse markt weer aantrekken

bouwbreed

CRH ziet Amerikaanse markt weer aantrekken

Het Ierse bouwmaterialenconcern CRH verwacht in de eerste helft van het jaar opnieuw een brutowinst (ebitda) te boeken van om en nabij 574 miljoen euro. De verkoop moet dan wel verder aantrekken om de Europese koudedip van februari goed te maken.

In de eerste vier maanden van het jaar lag de afzet 2 procent boven het niveau van 2011. De winst is echter geringer vanwege de lastige start in Europa. CRH ziet in Amerika de markten weer aantrekken maar kijkt wantrouwend naar de ontwikkelingen in Europa.

Tot de onderneming behoren 22 Nederlandse bedrijven zoals Cementbouw, Calduran en de groep Struyk Verwo. Ook Heras, Jonker Beton en Royal Roofing zijn volledig in bezit van de Ierse bouwmaterialenreus.

Lees het tussentijdse handelsbericht van CRH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels