nieuws

College van deskundigen bij certificatie-instituut IKOB-BKB

bouwbreed

Bij certificatie-instituut IKOB-BKB in Houten is een College van deskundigen voor Bouwtechnische Diensten geïnstalleerd. Dit college houdt toezicht op de werkzaamheden van IKOB-BKB en zorgt dat alle daarbij te gebruiken richtlijnen technisch inhoudelijk juist zijn.

Tijdens zijn eerste bijeenkomst heeft het college de nieuwe Beoordelingsrichtlijn voor het meten van trillingen vastgesteld. Vaak zijn er wel richtlijnen voorhanden, aldus een woordvoerder van het instituut, maar hebben opdrachtgevers geen zekerheid dat er ook daadwerkelijk volgens die richtlijnen wordt gewerkt.

Het College van Deskundigen is breed samengesteld. Zo maken de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland, het Verbond voor Verzekeraars en diverse ingenieursbureaus er deel vanuit.

Onderwerpen die het CvD de komende tijd zal behandelen zijn het meten van trillingen, het onderzoeken van bestaande spouwmuren en het uitvoeren van bouwkundige vooropnamen. Aan deze onderwerpen hebben uitvoerende bedrijven behoefte, zo is gebleken.

Reageer op dit artikel