nieuws

Chipshol denkt aan miljoenenclaim na uitspraak Hoge Raad

bouwbreed

Chipshol denkt aan miljoenenclaim na uitspraak Hoge Raad

Chipshol zal een schadeclaim van enkele tientallen miljoenen euro’s indienen bij de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Aanleiding is de uitspraak van de Hoge Raad in het langlopende conflict omtrent het bouwverbod op het Groenenbergterrein.

De Hoge Raad oordeelde vrijdag dat de Luchtverkeersleiding tussen 1998 en 2005 ten onrechte plannen van Chipshol om het Groenenbergterrein bij Schiphol te ontwikkelen, heeft gedwarsboomd. De LVNL wees de plannen destijds af omdat bebouwing van het terrein het gebruik van de naastgelegen Aalsmeerbaan nadelig zou beinvloeden.

Zij wist echter dat een kleine aanpassing zou hebben volstaan om de plannen door te laten gaan, maar liet na dit Chipshol mede te delen. Daarmee heeft de LVNL onrechtmatig gehandeld, aldus de Hoge Raad. Volgens de hoogste rechter heeft Chipshol nu recht op een schadevergoeding.

Reageer op dit artikel