nieuws

Brug provinciale weg N279 breder en hoger

bouwbreed Premium

De brug in de N279 over de Zuid-Willemsvaart mag hoger en breder worden aangelegd. De Raad van State heeft het tracébesluit voor de omlegging van de Zuid-Willemsvaart onherroepelijk verklaard. Bij de voorbereiding van het doortrekken van de Zuid-Willemsvaart bleek dat de hoogte en breedte van de brug in de provinciale weg onvoldoende waren om hem […]

De brug in de N279 over de Zuid-Willemsvaart mag hoger en breder worden aangelegd. De Raad van State heeft het tracébesluit voor de omlegging van de Zuid-Willemsvaart onherroepelijk verklaard. Bij de voorbereiding van het doortrekken van de Zuid-Willemsvaart bleek dat de hoogte en breedte van de brug in de provinciale weg onvoldoende waren om hem stabiel te kunnen ontwerpen. Daarom werd de hoogte aangepast van 15,50 meter naar 18,50 meter. Volgens Rijkswaterstaat staat het nieuwe tracébesluit een eventuele verbreding van de N279, waar de provincie aan werkt, niet meer in de weg. De combinatie WillemsUnie (Volker Wessels, GMB Civiel en Van den Herik Kust- en Oeverwerken) is inmiddels begonnen met de aanleg van het nieuwe kanaal tussen De Maas en Den Dungen.

Reageer op dit artikel