nieuws

Bewoners Hilversum mogen zelf hun eigen woning creëren

bouwbreed

Toekomstige bewoners van het Hilversumse nieuwbouwproject mijnHuis­label krijgen de mogelijkheid hun eigen woning samen te stellen.

Op grote schoolborden rond het toekomstige bouwterrein mogen bewoners hun wensen kenbaar maken. “Wij vinden het belangrijk dat mensen wonen zoals ze zelf graag willen”, aldus Sjoerd Quint, directeur ontwikkeling en beheer van Dudok Wonen. “Daarbij pakken we het project op deze nieuwe manier aan. Er zijn echt volop keuzes. Denk aan een uitbouw, dakkapel, erker, woonkeuken of loft op zolder.”

Eind mei mogen geïnteresseerden aanschuiven bij de architect om alle woonwensen in beeld te brengen. Wethouder Jan Rensen heeft zijn woonwens al opgeschreven: “Ik wil graag een extra kamer om lekker op mijn saxofoon te kunnen spelen”, zo laat hij weten.

Het project nieuwbouwwoningen bestaat uit 19 hoek- en tussenwoningen met prijzen vanaf 259.000 euro vrij op naam. Dudok Wonen, een corporatie voor zowel huurders als kopers, nam het initiatief voor deze manier van bewonerswensen peilen.

Reageer op dit artikel