nieuws

Belegger eist afbouw van aannemer

bouwbreed

Belegger Lauram eist dat Volker Wessels het project Stadionkwartier in Eindhoven nog dit jaar afbouwt. De aannemer hoopt een rechtsgang te voorkomen. “We zijn in gesprek.”

‘Volker Wessels moet Stadionkwartier Eindhoven dit jaar opleveren’

Het Stadionkwartier, dat in totaal uit 500 appartementen bestaat, is voor 85 procent gereed. Door het faillissement van projectontwikkelaars Stadionkwartier BV en moederbedrijf Heja Projectontwikkeling kwam de bouw begin dit jaar stil te liggen. Onterecht, stelt Lauram in een brief aan de toekomstige bewoners van de appartementen.

Volgens de vastgoedbelegger, een combinatie van belegger Amvest en woningcorporatie Laurentius, kwamen Lauram, Heja en Volker Wessels-onderdelen Stam&De Koning, Bouw & Vastgoed Ontwikkeling Midden en Bouw & Vastgoedontwikkeling in 2008 een afbouwgarantie overeen. Als Heja zijn verplichtingen niet meer kon nakomen, zou Volker Wessels het project voltooien.

Termijnen

Met de afbouwgarantie in de hand eist Lauram dat de aannemer het project binnen vier termijnen afmaakt. De eerste loopt af op 31 augustus, de laatste op 23 december 2012. Volker Wessels moet op 16 mei voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. Tot die tijd geeft belegger Lauram geen commentaar. Volker Wessels zegt er alles aan te doen om een rechtsgang te voorkomen. “We zijn sinds Heja en Stadionkwartier failliet gingen constant in overleg geweest. Ook deze week is nog een bijeenkomst gepland”, zegt woordvoerder Gjalt Rameijer. “We gaan ervan uit dat we tot een overeenstemming kunnen komen. Maar tot nu toe is dat nog niet gelukt.” De aannemer verwacht later deze week meer duidelijkheid te kunnen geven.

Volker Wessels beloofde eerder de woningbouwprojecten van het failliete Heja, die op naam van de aannemer staan, af te bouwen. Het gaat om de Bredase projecten Stack en Easy-Street. Over de andere projecten is de aannemer in gesprek met de opdrachtgevers en curatoren van de ontwikkelaar.

Hoe het met die gesprekken staat en om hoeveel projecten het gaat wil Ramaijer niet kwijt. “De onderhandelingen zijn in verschillende stadia. Ik ga ervan uit dat we daarde komende tijd op incidentele basis wel iets over kwijt willen, maar nu nog niet.”

Reageer op dit artikel