nieuws

Banken en Vestia praten over bevriezen rente op derivaten

bouwbreed Premium

Banken en Vestia praten over bevriezen rente op derivaten

Woningcorporatie Vestia en de banken naderen elkaar in de onderhandelingen over het oplossen van het rentederivaatvraagstuk bij de corporatie.

Onderdeel van het plan is het bevriezen van de rente voor een aantal maanden. Vestia onderhandelt op dit moment met elf banken waarmee de corporatie in het verleden derivatencontracten heeft afgesloten. Volgens een goed ingelichte bron is er vooral gesproken over de condities waarover onderhandeld gaat worden. Zowel de banken als Vestia staan positief tegenover een rentebevriezing. Het zou echter nog een maand kunnen duren voordat er sprake is van een uitgewerkte overeenkomst.

Stand Still

De noodzaak voor een “stand still” is groot. Doordat de laatste tijd de rente weer daalt, is de schuld van Vestia opgelopen naar ruim 2 miljard euro. Vestia heeft alle nieuwbouw- en renovatieplannen geschrapt.

Reageer op dit artikel