nieuws

BAM en Volker Wessels werken aan nieuw stadion De Kuip

bouwbreed

De plannen van voetbalclub Feyenoord en de gemeente Rotterdam om een nieuw stadion te bouwen, zijn nieuw leven ingeblazen. Volker Wessels en BAM werken los van elkaar in consortia aan plannen voor een nieuwe Kuip.

Het nieuw te bouwen stadion moet plaats bieden aan 65.000 tot 68.000 toeschouwers, meldden de NOS en RTV Rijnmond. Het eerste plan van een consortium, dat bestaat uit BAM, Siemens en Eneco, omvat een grondige verbouwing van de huidige Kuip. De verbouwing zou vier jaar duren, in de tussentijd kan het stadion gebruikt worden door maximaal 40.000 bezoekers.

Volker Wessels werkt samen met met advocatenkantoor AKD, MVSA Architecten en Erasmus Development. Deze partijen zien meer in een nieuw stadion op Varkenoord, de sportvelden naast het huidige stadion. De Kuip zou in dit plan behouden blijven voor andere sporten.

Beide consortia werken momenteel aan de doorrekening van de plannen. In september kiezen de directies van Feyenoord en het stadion voor één van de twee opties. Die optie wordt voorgelegd aan het stadsbestuur. Het nieuwe stadion zou in 2018 af kunnen zijn.

Een ruime meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is voorstander van het plan waarbij de huidige Kuip grondig wordt verbouwd, zoals BAM van plan is. Een groot voordeel van dit plan dat alle infrastructuur rondom De Kuip al op orde is, vinden de politici.

De kosten van beide plannen worden geraamd op 300 miljoen euro. Het financiële risico voor de gemeente Rotterdam moet zo klein mogelijk zijn. In eerdere plannen voor een nieuw stadion, dat circa 450 miljoen zou gaan kosten, was een achtergestelde lening van 150 miljoen van de gemeente onderdeel van de begroting. Nu zou de gemeente garant staan of aandelen in het nieuw te bouwen stadion krijgen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels