nieuws

Aanbestedingswet niet controversieel

bouwbreed

Aanbestedingswet niet controversieel

De Aanbestedingswet kan waarschijnlijk zoals gepland per 1 januari 2013 ingaan. De senatoren die zich eerder over het wetsvoorstel bogen, zijn in ieder geval niet van plan vandaag het wetsvoostel controversieel te verklaren.

Vandaag bepaalt de Eerste Kamer welke wetsvoorstellen zij wil uitstellen tot na de verkiezingen in september. Ook de Aanbestedingswet ligt nu op het bordje van de Senaat. De bouw wacht vol spanning op het nieuwe aanbestedingsregime. Dit wetsvoorstel regelt het aanbestedingsbeleid van overheden. Tot vreugde van het mkb voegde de Tweede Kamer onlangs een verbod op het clusteren van opdrachten en dwingende regels voor kleinere opdrachten toe aan de wet.

Over de behandeling van dat wetsvoorstel lijken de senatoren eensgezind, geen van allen wil de voortgang van de wet stilleggen. Het belang is groot, de politieke gevoeligheid is gering.

Reageer op dit artikel