nieuws

Zwevende 
raadszaal

bouwbreed

Zwevende 
raadszaal

Nijl Staalconstructies uit Lemelerveld plaatst IPE 550-staalprofielen voor de raadszaal van het nieuwe gemeentehuis in Lochem. De gebogen uitgevoerde raadszaal, met een hoogte van 5 tot 6 meter, ligt tussen de twee kantoorvleugels en het staal loopt door in een grote luifel.

De ‘zwevende zaal’ wordt afgewerkt met zinken beplating, ook aan de onderzijde. In de krul naar buiten komt een aluminium gevel met driedubbele beglazing. Het plaatsen van de staalconstructie duurt ongeveer drie weken. Na het leggen van de verdieping gaat het werk in de overstek verder. Hoofdaannemer Aan de Stegge werkt sinds maart 2011 aan het nieuwe gemeentehuis, dat is ontworpen door RAU Architecten uit Amsterdam. Dit najaar wordt het opgeleverd. Het hele gebouw aan de Hanzeweg krijgt een oppervlakte van 11.392 vierkante meter. Ongeveer 7300 vierkante meter is bestemd voor flexibel in te delen kantoorruimte. De bouwkosten bedragen ongeveer 23 miljoen euro.

Reageer op dit artikel