nieuws

Zoetermeer partner Vernieuwing Bouw

bouwbreed

De gemeente Zoetermeer heeft zich aangesloten bij Vernieuwing Bouw. Vanaf 1962 is Zoetermeer gaan groeien. Inmiddels zijn de grenzen van de bebouwing bereikt, waardoor een nieuwe fase wordt ingegaan, met grootschalige wijkrenovaties. Dat vraagt op vele vlakken een andere aanpak vanuit andere invalshoeken. Deze nieuwe ervaringen wil de gemeente vooral opdoen en delen via Vernieuwing […]

De gemeente Zoetermeer heeft zich aangesloten bij Vernieuwing Bouw. Vanaf 1962 is Zoetermeer gaan groeien. Inmiddels zijn de grenzen van de bebouwing bereikt, waardoor een nieuwe fase wordt ingegaan, met grootschalige wijkrenovaties. Dat vraagt op vele vlakken een andere aanpak vanuit andere invalshoeken. Deze nieuwe ervaringen wil de gemeente vooral opdoen en delen via Vernieuwing Bouw. Daarnaast wil Zoetermeer een van de voorbeeldsteden in Nederland zijn als het gaat om een duurzame stad, met een realistische aanpak. Onder meer door het toevoegen van duurzame kwaliteit. Dit kan door de komende jaren te besparen op energieverbruik, CO 2-neutrale bouw te stimuleren, een gezond leefmilieu te bevorderen, verbetering van de biodiversiteit en het stimuleren van alternatieve energiebronnen. Het behouden van groenkwaliteit draagt hier ook aan bij.

Reageer op dit artikel