nieuws

Wko-systeem mag gewoon begraven

bouwbreed

Oude wko-systemen mogen ook in de toekomst gewoon begraven worden. Dat laat minister Schultz de Tweede Kamer weten. Op aandringen van het CDA dat zich zorgen maakt over de ondergrond liet Schultz uitzoeken wat er gebeurt met versleten wko-systemen. Ze raadpleegde de Nederlandse Vereniging van Ondergrondse Energiesystemen. Die geeft aan dat de huidige methode, het […]

Oude wko-systemen mogen ook in de toekomst gewoon begraven worden. Dat laat minister Schultz de Tweede Kamer weten. Op aandringen van het CDA dat zich zorgen maakt over de ondergrond liet Schultz uitzoeken wat er gebeurt met versleten wko-systemen. Ze raadpleegde de Nederlandse Vereniging van Ondergrondse Energiesystemen. Die geeft aan dat de huidige methode, het opvullen met klei, een prima oplossing is. De minister constateert op basis van het advies dat de methode ‘zand erover’ nu adequaat is geregeld in het Ontwerpbesluit bodemenergiesystemen. Het CDA legt zich daar waarschijnlijk bij neer.

Reageer op dit artikel