nieuws

Verdere stijging van orders in Duitse bouw

bouwbreed

De Duitse bouw trekt verder aan. Weliswaar werd in februari, vanwege het winterweer, minder werk verzet maar de nieuwe orders bleven binnenstromen. Volgens het Statistisch Bundesamt nam het aantal orders in de infrabouw ten opzichte van februari 2011 met 16,2 procent toe. In de burgerlijke en utiliteitsbouw bedroeg de toename 5,1 procent. In de eerste […]

De Duitse bouw trekt verder aan. Weliswaar werd in februari, vanwege het winterweer, minder werk verzet maar de nieuwe orders bleven binnenstromen. Volgens het Statistisch Bundesamt nam het aantal orders in de infrabouw ten opzichte van februari 2011 met 16,2 procent toe. In de burgerlijke en utiliteitsbouw bedroeg de toename 5,1 procent.

In de eerste twee maanden van het jaar hebben de Duitse aannemers al 12,4 procent meer werk binnengehaald. Het aantal werknemers steeg met 2,4 procent tot 703.000. Het aantal gewerkte uren daalde, vooral door de kou in februari, met 6,5 procent.

Reageer op dit artikel