nieuws

Vakbond blij dat machinist vrijuit gaat

bouwbreed Premium

FNV Spoor is blij dat de machinist die betrokken was bij het treinongeval in 2010 in Stavoren, niet wordt vervolgd. Volgens de vakbond dient het vervolgen van de machinist “geen enkel doel”. Het Openbaar Ministerie besloot donderdag op basis van onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid om van vervolging af te zien. De 60-jarige machinist […]

FNV Spoor is blij dat de machinist die betrokken was bij het treinongeval in 2010 in Stavoren, niet wordt vervolgd. Volgens de vakbond dient het vervolgen van de machinist “geen enkel doel”. Het Openbaar Ministerie besloot donderdag op basis van onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid om van vervolging af te zien. De 60-jarige machinist van uitzendorganisatie Spoorflex reed met een onderhoudstrein door een stootblok, sloeg een gat van 30 meter in een watersportwinkel, schoot nog eens 100 meter door en eindigde op een winkelplein. Vorig jaar besloot het OM nog om de man wel te vervolgen, omdat hij nalatig zou zijn geweest. FNV Spoor vindt het onbegrijpelijk dat alleen de machinist werd vervolgd, terwijl aannemers en opdrachtgevers vooral bezig waren om elkaar aansprakelijk te stellen voor de schade. Onverteerbaar, vindt FNV Spoor. “Daarom moet er snel een einde komen aan het vervolgen van spoorpersoneel.”

Reageer op dit artikel