nieuws

Unica rekent op snel herstel

bouwbreed Premium

Unica rekent op snel herstel

Unica heeft afgelopen jaar de nettowinst met ruim 70 procent zien teruglopen. Dit jaar verwacht het installatieconcern zich alweer te kunnen herstellen.

De technisch dienstverlener uit Hoevelaken hield vorig jaar onder de streep ruim 2 miljoen euro over, tegen 7,2 miljoen een jaar eerder. Vooral in het noorden en het zuiden werd Unica geraakt door een terugval in werkvolume. “Dat heeft gevolgen gehad voor de omzet, maar zeker ook voor het resultaat”, zegt Unica-bestuursvoorzitter Rik Dikken. Unica wist de omzet redelijk op peil te houden. De opbrengsten daalden met nog geen 3 procent tot 291 miljoen. De afname is volgens Dikken volledig te wijten aan de beroerde situatie in de utiliteitsmarkt en in de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel