nieuws

Twitter wezenlijk onderdeel van realisatie bouwproject

bouwbreed

Nieuwe media als twitter, apps en internetforums zijn onderdeel van het bouwproces. Projectmanagers moeten daar adequaat op kunnen reageren, want anders zijn ze niet geschikt voor hun vak.

Secretaris-generaal Siebe Riedstra van het ministerie van Infrastructuur en Milieu vindt het onontkoombaar dat de omgeving zich steeds meer bemoeit met bouwprojecten. “De burger accepteert geen fouten meer en kijkt constant mee over het bouwhek”, schetst de topambtenaar de evolutie van de bouwpraktijk van de afgelopen tien jaar. Riedstra is er een warm voorstander van dat de projectmanagers via de Rijksprojectacademie worden bijgespijkerd op dat gebied. Nieuwe media zorgen voor een breed bereik in een hoog tempo. Dat is zowel een voor- als een nadeel: “Wie te laat reageert en suggesties niet serieus neemt, wordt daar keihard op afgerekend. Het meten van de bouwkwaliteit is belangrijk, maar het is net zo goed belangrijk om te weten hoe de omgeving over jouw project twittert en denkt.”

> pagina 3: problemen niet alleen bij grote projecten

Reageer op dit artikel