nieuws

Tweeling

bouwbreed

Staande aan de Herveldse kant – kijkend richting Ewijk – is te zien hoe dicht de oude en de nieuwe Waalbrug tegen elkaar komen te liggen. Aannemer Combinatie Waalkoppel (Mobilis, Van Gelder en Dywidag Bau) begon eind 2010 aan de tweede Waalbrug in het tracé van de A50 bij Ewijk. Aan beide oevers wordt aan […]

Staande aan de Herveldse kant – kijkend richting Ewijk – is te zien hoe dicht de oude en de nieuwe Waalbrug tegen elkaar komen te liggen. Aannemer Combinatie Waalkoppel (Mobilis, Van Gelder en Dywidag Bau) begon eind 2010 aan de tweede Waalbrug in het tracé van de A50 bij Ewijk. Aan beide oevers wordt aan de brug gebouwd. De brugdelen worden uiteindelijk als puzzelstukjes in elkaar geschoven. Dat duurt niet lang meer, aan beide kanten hangt de nieuwe brug al boven het water. In 2013 is de extra brug gereed voor verkeer. Daarna begint het werk aan de oude brug. Die wordt gerenoveerd, verstevigd en zo’n anderhalve meter opgetild. In 2014 is het hele project afgerond.Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel