nieuws

Tribune in 
de bossen

bouwbreed Premium

Driebergen- In de bossen van Driebergen wordt de laatste hand gelegd aan het dak van het Charles Maitlandtheater. Op het schuine dak wordt nog bestrating aangelegd, een sedumbekleding aangebracht en stoeltjes gemonteerd om het geheel te laten fungeren als terras en tribune voor voorstellingen voor 160 personen in de buitenlucht. Het geheel ronde theater, een […]

Driebergen- In de bossen van Driebergen wordt de laatste hand gelegd aan het dak van het Charles Maitlandtheater. Op het schuine dak wordt nog bestrating aangelegd, een sedumbekleding aangebracht en stoeltjes gemonteerd om het geheel te laten fungeren als terras en tribune voor voorstellingen voor 160 personen in de buitenlucht. Het geheel ronde theater, een ontwerp van Ontwerpgroep Trude Hooykaas en gebouwd door Van den Hengel, ligt halfverzonken in de grond om het contrast met de bosrijke omgeving niet te groot te maken. Op deze manier wordt het ruige ontwerp, met veel beton en glas, een beetje aan het zicht onttrokken. Binnenin is op de halfronde tribune plaats voor driehonderd mensen. Het theater wordt begin mei officieel geopend. Het congrescentrum De Horst, eigendom van opleidingsinstituut Baak, heeft meer opmerkelijke ontwerpen op het terrein. Vorig jaar werd een Eb en Vloed opgeleverd, een hotelaccommodatie op palen die geheel uit hout is opgetrokken.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Michiel Maas

Reageer op dit artikel