nieuws

Ten Cate start 2012 met omzetdaling

bouwbreed Premium

Ten Cate heeft over het eerste kwartaal van dit jaar de nettowinst zien halveren tot 5,1 miljoen euro. Dat heeft de Almelose producent van onder meer kunstgras en geotexiel voor de grond, weg- en waterbouw bekendgemaakt. Behalve de nettowinst daalde ook het bedrijfsresultaat, met 34 procent tot 13,2 miljoen. De omzet nam vergeleken met het […]

Ten Cate heeft over het eerste kwartaal van dit jaar de nettowinst zien halveren tot 5,1 miljoen euro. Dat heeft de Almelose producent van onder meer kunstgras en geotexiel voor de grond, weg- en waterbouw bekendgemaakt. Behalve de nettowinst daalde ook het bedrijfsresultaat, met 34 procent tot 13,2 miljoen. De omzet nam vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 met 8 procent af tot 257 miljoen. De start van dit jaar lijkt daarmee weinig positief, maar volgens Ten Cate zijn de resultaten “conform de verwachtingen”. Het bedrijf behaalde vorig jaar bovendien een uitzonderlijk hoge omzet met verkoop van veiligheidsweefsels. In de kunstgrasmarkt ziet Ten Cate vooralsnog geen herstel optreden.

Reageer op dit artikel