nieuws

PvdA wil in 2050 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen

bouwbreed

PvdA wil in 2050 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen

De PvdA wil een transitiesprong op energiegebied maken waardoor ons land in 2050 onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Dit blijkt uit het alternatieve bezuinigingsplan dat PvdA-leider Diederik Samsom heeft gepresenteerd.

Dit kan door energieleveranciers te verplichten hernieuwbare energie en groen gas te leveren. Daarnaast moet er een hoogspanningsnet in zee komen voor de windparken die daar al zijn en nog moeten komen.

Op het gebeid van de woningmarkt wil de partij de hypotheekrenteaftrek aanpakken. In 30 jaar tijd moet die worden omgebogen waarbij de renteaftrek maximaal 30 procent is. Bovendien moeten nieuwe hypotheken forfaitair annuïtair zijn om aflossing ervan te stimuleren. De overdrachtsbelasting wordt in de plannen 2 procent en voor starters zelfs 0 procent. Verder wil de PvdA weer een stads- en dorpsvernieuwingsfonds instellen om investeringen in leefbaarheid aan te jagen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels