nieuws

Projectontwikkelaar OVG ziet omzet en winst weer groeien

bouwbreed

Projectontwikkelaar OVG heeft na een forse omzetdaling in 2010 zijn omzet in 2011 zien stijgen naar 188 miljoen euro. De nettowinst klom naar 7,5 miljoen euro.

De Rotterdamse ontwikkelaar heeft na de kantorencrisis zijn aandacht verlegd naar transformatie van oude kantoren, maatschappelijk vastgoed en opdrachten buiten Nederland. Het bedrijf zag het onderhanden werk met 45 procent terugvallen naar 102 miljoen euro. De projectontwikkelaar heeft heel veel projecten in de opstartfase en verwacht dat er volgend jaar aan meer projecten gewerkt wordt. In Nederland wil OVG-directeur Coen van Oostrom vanaf dit jaar de helft van zijn omzet halen uit transformatie van oude kantoorgebouwen. Volgens Van Oostrom heeft OVG zijn marktaandeel het afgelopen jaar vergroot en is de ontwikkelaar een top drie-kantoorontwikkelaar in Europa. In totaal heeft het bedrijf 550.000 vierkante meter ontwikkeld. OVG heeft 51 medewerkers in dienst. In 2007 noteerde OVG nog een omzet van boven de 300 miljoen. De winsten lagen in die periode rond de 25 miljoen euro. Na een paar crisisjaren lijkt OVG nu langzaam uit het dal te klimmen.

Reageer op dit artikel