nieuws

Principeakkoord over waterbouw-cao

bouwbreed Premium

Werknemers en werkgevers in de waterbouw hebben gisteren een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao. Volgens het akkoord gaan de werknemers in de sector er dit en volgend jaar in totaal 4 procent in loon op vooruit. De eindejaarsuitkering wordt bovendien met 1 procentpunt verhoogd tot 2,5 procent. De grote baggeraars Boskalis en Van Oord […]

Werknemers en werkgevers in de waterbouw hebben gisteren een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao.

Volgens het akkoord gaan de werknemers in de sector er dit en volgend jaar in totaal 4 procent in loon op vooruit. De eindejaarsuitkering wordt bovendien met 1 procentpunt verhoogd tot 2,5 procent.

De grote baggeraars Boskalis en Van Oord kunnen voor werkzaamheden op het Nederlandse continentale plat dispensatie krijgen voor de cao. Dat betekent dat ze goedkopere buitenlandse arbeidskrachten kunnen inzetten op deze werken.

Reageer op dit artikel