nieuws

Parfum de BoemBoem

bouwbreed

Het voortdurend veranderende Rotterdam blijft inspireren. Onder de naam ‘Parfum de BoemBoem’ (www.parfumdeboemboem.nl) voeren dit weekend een aantal “zinnenprikkelende wandel- en fietsroutes” langs bouwputten, slooplocaties en transformatiegebieden in de Maasstad. Heel spannend, verzekert woordvoerster Elsbeth Grievink.

Parfum de BoemBoem. Waar ruikt dat parfum naar?

“Naar cement, riool, onkruid, baksteen en sloopkogel. Zoiets. In een eerdere editie is er serieus een parfummetje gemaakt.”

O ja? Wat zat daar in?

“Kunstenaarscollectief Bliss had toen een originele putlucht gemaakt, uit ingrediënten uit de bouwput van de Museumparkgarage. Je kon ter plekke een pipetje krijgen.”

Lekker?

“Mmm, je moet ervan houden. Het was een soort donkerbruine drab. Bij andere locaties kreeg je bijvoorbeeld een oorbelletje met bouwputgruis, een ketting met een kiezel of Dixi-sap.”

Getverderrie. Is dat zinnenprikkelend?

“Prikkelend zeker. De locaties zijn mooi, maar het is voor ons de kunst om er iets extra’s aan toe te voegen. We hebben ook eens massages gegeven. Met uitzicht op een diepe put, heel zinnenprikkelend.”

Er is ook wel geproefd van ‘bouwplaatsflora’. Onkruid eten?

“Kunstenares Gina Kranendonk had een weegbreepesto gemaakt. Ik heb het zelf geproefd. Best lekker.”

Wat voor zinnenprikkelends staat ons dit keer te wachten?

“Er zitten dit jaar veel transformatie- en slooplocaties in de tocht. Er is bijvoorbeeld een concert op de Hofbogen, het voormalige spoorwegviaduct. Heel zinnenprikkelend wordt het Bubble Building van DUS architecten in het Karel Doormanhof.”

Wat is dat?

“Een tijdelijke paviljoen gemaakt van zeepsop, met erin een dansvoorstelling. De wanden ervan moeten de bezoekers zelf omhoog trekken.”

Is er veel belangstelling?

“Heel veel! Bijna alle routes zijn uitverkocht.”

Reageer op dit artikel