nieuws

Oranjewoud voert omzet en winst flink op

bouwbreed

Oranjewoud voert omzet en winst flink op

Oranjewoud heeft vorig jaar een omzet behaald van ruim 1,7 miljard euro. Dat is 151 procent meer dan in 2010.

De stijging is het gevolg van de overname van Strukton. Het bouwconcern werd eind 2010 ingelijfd door Oranjewoud. Strukton zelf was afgelopen jaar goed voor een omzet van ongeveer 1,3 miljard euro. Dat is 100 miljoen minder dan de bouwer over 2010 binnen haalde. Oranjewoud zag het bedrijfsresultaat over 2011 met ruim 90 procent stijgen tot 84,3 miljoen. De nettowinst nam met 26 procent toe tot 17,9 miljoen.

De onderneming, die onder leiding staat van de Twentse zakenman Gerard Sanderink, gaf geen prognose voor dit jaar af. Behalve in de bouw is Oranjewoud actief in de markt voor advies- en ingenieursdiensten.

Bekijk de jaarcijfers van Oranjewoud

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels