nieuws

Ontwikkelaar Heja niet in beroep tegen faillissement

bouwbreed

Ontwikkelaar Heja niet in beroep tegen faillissement

Projectontwikkelaar Heja gaat niet in beroep tegen de faillissementsuitspraak. Dat meldt directeur Jan Hoppen in een verklaring. Het bedrijf werd op 13 april failliet verklaard.

Volgens de directeur is het “nog langer ontbreken van duidelijkheid op de woningmarkt voor een partij als Heja dodelijk gebleken”. Hoppen geeft tegenover BN De Stem toe dat Heja te optimistisch is geweest. De extreme afwaardering van projecten was volgens hem echter niet te voorspellen. De directeur wijst ook naar medeaandeelhouder Volker Wessels. Die heeft “’zonder overleg” retentie uitgeoefend op een aantal projecten “en daarmee eigenlijk het doodvonnis van Heja getekend”.

Reageer op dit artikel