nieuws

Onderzoek verzakken ‘t Loon kan beginnen

bouwbreed

De gemeenteraad van Heerlen heeft een half miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar de oorzaak van de verzakking onder winkelcentrum ’t Loon. Het gaat om drie onderzoeken: een naar de oorzaak zelf, een naar de bouw van ‘t Loon om te achterhalen of er constructiefouten zijn. Ten slotte wordt onderzocht of de gemeente wel efficiënt […]

De gemeenteraad van Heerlen heeft een half miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar de oorzaak van de verzakking onder winkelcentrum ’t Loon. Het gaat om drie onderzoeken: een naar de oorzaak zelf, een naar de bouw van ‘t Loon om te achterhalen of er constructiefouten zijn. Ten slotte wordt onderzocht of de gemeente wel efficiënt met de crisis is omgegaan. Het onderzoek naar de verzakking wordt uitgevoerd door een consortium van TNO, Haskoning en Geonius. In november worden de eerste resultaten bekend. Verwacht wordt dat daarna een vervolgonderzoek nodig is.

Reageer op dit artikel