nieuws

Nieuwe sloopkraan rekent af met silo’s

bouwbreed

Nieuwe sloopkraan rekent af met silo’s

“Een leuke klus zo midden tussen de bebouwing”, vindt technisch directeur Hans Smulders van M.J. van Kaathoven & Zn. Het bedrijf uit Sint-Oedenrode sloopt de oude mengvoederfabriek De Heus in het centrum van het Brabantse dorp Erp, onderdeel van de gemeente Veghel.

“Hier komt de kundigheid van de sloper wel bij kijken.” Begin april is het bedrijf begonnen met de sloop van het fabriekscomplex, dat bestaat uit twee grote torens met daarin de verschillende silo’s voor het veevoer, bijgebouwen en een woning. De aannemer zet bij de ontmanteling van de fabriek voor het eerst zijn nieuwe Hyundai R360 LC-7A met high reach sloopgiek in. De gemeente Veghel heeft het fabrieksterrein een paar jaar geleden gekocht om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. Smulders verwacht dat M.J. van Kaathoven nog tot en met eind augustus nodig heeft om het werk af te ronden. Na de sloop moet het terrein bouwrijp worden opgeleverd. De ondergrond wordt gezeefd en er wordt gras ingezaaid in afwachting van een nieuwe invulling.

Reageer op dit artikel