nieuws

Nieuw VVV-stadion stap dichterbij

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Venlo heeft ingestemd met de plannen voor de bouw van een Multifunctioneel Centrum (Mfc) annex voetbalstadion voor VVV-Venlo. Op het 22 hectare grote Kazernekwartier verrijzen de komende jaren grootschalige vrijetijdsvoorzieningen. De bouw van het Mfc start begin 2013. De totale ontwikkeling van het Kazernekwartier duurt zo’n tien jaar. Begonnen wordt met de […]

De gemeenteraad van Venlo heeft ingestemd met de plannen voor de bouw van een Multifunctioneel Centrum (Mfc) annex voetbalstadion voor VVV-Venlo. Op het 22 hectare grote Kazernekwartier verrijzen de komende jaren grootschalige vrijetijdsvoorzieningen. De bouw van het Mfc start begin 2013.

De totale ontwikkeling van het Kazernekwartier duurt zo’n tien jaar. Begonnen wordt met de bouw van het Mfc, waarbij de gemeente optreedt als financier van het voetbal- en evenementencomplex. Venlo leent daarvoor 40 miljoen euro. De private partij MFC de Kazerne staat garant voor deze huuropbrengsten en springt financieel bij indien één van de huurders de huur niet kan betalen. Daarvoor stort de investeerder 10 miljoen euro in een depot. Met rente loopt het bedrag in dit depot in 16 jaar op tot 16 miljoen euro. Over 16 jaar koopt Mfc de Kazerne het centrum voor 26 miljoen euro, en hoeft dan dus nog maar 10 miljoen euro te investeren.

Reageer op dit artikel