nieuws

Nieuw station Nijmegen Goffert eind 2014 klaar

bouwbreed Premium

De spoorverbinding in de Stadsregio Arnhem Nijmegen wordt uitgebreid met een nieuw station Nijmegen Goffert. ProRail verwacht dat het station eind 2014 klaar is.

De planstudie naar het nieuwe station is inmiddels afgerond. Het station, dat komt tussen Nijmegen Centraal en Nijmegen Dukenburg, wordt gebouwd op een bestaand viaduct en krijgt een opvallende, gevouwen kap, naar het ontwerp van architect Paul van der Ree van Movares. ProRail werkt tegelijkertijd aan de aanleg van een keerspoor in Wijchen, zodat straks in beide richtingen tussen Wijchen en Zevenaar vier keer per uur een sprinter kan rijden. Station Nijmegen Goffert ligt vlakbij het markante kantoorgebouw Fifty-TwoDegrees en verbetert straks als onderdeel van de Stadsregiorail de bereikbaarheid van de Novio Tech Campus. Deze locatie wordt door de gemeente Nijmegen, Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV, de provincie Gelderland en NXP Semiconductors ontwikkeld als gebied voor hoog-technologische en kennisintensieve bedrijven. De realisatie van het nieuwe station kost circa 13,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel