nieuws

Nieuw plein in Enschede

bouwbreed

Enschede- Het Willem Wilminkplein in Enschede in aanbouw. Betonvlechters zijn bezig met het wapenen van de betonvloer van de parkeergarage onder een toekomstig appartementencomplex en een kantoorgebouw annex hotel. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het project. Het Willem Wilminkplein is een van de deelprojecten uit de herstructurering van de spoorzone in Enschede. Het appartementencomplex is […]

Enschede- Het Willem Wilminkplein in Enschede in aanbouw. Betonvlechters zijn bezig met het wapenen van de betonvloer van de parkeergarage onder een toekomstig appartementencomplex en een kantoorgebouw annex hotel. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het project. Het Willem Wilminkplein is een van de deelprojecten uit de herstructurering van de spoorzone in Enschede. Het appartementencomplex is ontworpen door architect Onix uit Groningen. Dick van Gameren heeft dit transparante kantoorgebouw annex hotel met puien van blank glas voor zijn rekening genomen. Een grote buitentrap vormt de overgang tussen het hotel/kantoor en het nog vrij nieuwe theater Muziekkwartier. De bouw van de parkeerkelder is vorig jaar juni begonnen en neemt negen maanden in beslag. De realisatie van de gebouwen en de aanleg van de openbare ruimte duren tot eind 2013.

Foto: Toma Tudor; tekst: Marcel van Rijnbach

Reageer op dit artikel