nieuws

‘Moederbedrijf failliet Witkamp Bouw wankelt’

bouwbreed Premium

Witkamp Bouw uit Almere is vrijdag failliet verklaard. Het bankroet van de aannemer brengt de Witkamp Bouwgroep aan het wankelen, vreest curator Sjakko van Raaijen.

Het moederbedrijf is niet failliet, benadrukt de curator van Witkamp Bouw. “Nog niet. Maar dat zou een dezer dagen best eens kunnen gebeuren.” Van Raaijen concentreert zich voorlopig op het faillissement van Witkamp Bouw. Een doorstart vanuit het bedrijf zelf zit er niet meer in, verwacht hij. “Dat is geen scenario waar nu over gesproken wordt. Het is nu vooral zaak dat de tientallen lopende projecten en mogelijk een deel van het personeel bij een andere partij ondergebracht worden.” Gegadigden te over. “Van grote bouwbedrijven tot kleinere lokale partijen, die geïnteresseerd zijn in één project.”

De curator doet de werken van het bedrijf echter liever in één keer van de hand. “Of in een aantal kleinere pakketten, zodat ook kleinere bouwbedrijven een kans maken.” Van Raaijen hoopt dat de verkoop van de projecten voor 5 mei is afgerond. “Het liefst natuurlijk per gisteren, maar ik ben nog aan het inventariseren.”

Het failliete Witkamp Bouw heeft twintig werknemers. Uit het meest recente jaarverslag dat bij de Kamer van Koophandel (KvK) gedeponeerd is, blijkt dat het bedrijf in boekjaar 2009 nog een omzet van 27,7 miljoen had. Inmiddels is dat een stuk minder, stelt Van Raaijen. “Maar de precieze cijfers moet ik u schuldig blijven.” Ook van de oorzaak van het faillissement heeft de curator nog geen beeld. “Maar dat het iets met de moeilijke tijden in de bouwsector te maken heeft is evident.”

De Witkamp Bouwgroep, het moederbedrijf, is een middelgrote, ontwikkelende bouwer die voornamelijk actief is in het Noordwesten van het land. De Bouwgroep bestaat naast Bouw uit de onderdelen Projectontwikkeling, Totaalonderhoud en het bouwbedrijf De Vries Aannemers. Het bedrijf heeft in totaal tachtig werknemers. De gevolgen van het faillissement voor Witkamp Bouwgroep zijn vooralsnog onduidelijk. De directie was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel