nieuws

Lobby Uneto-VNI over auteursrechten helpt

bouwbreed

Lobby Uneto-VNI over auteursrechten helpt

Mede dankzij een lobby van UNETO-VNI komt er een beter toezicht op de instanties die zich bezighouden met het innen en verdelen van auteursrechten, zoals Buma en Stemra.

De Tweede Kamer heeft hier onlangs mee ingestemd. De installateursvereniging hoopt dat er uiteindelijk een modern systeem komt, waarin gebruikers van muziek en andere auteursrechtelijk beschermde werken zoveel mogelijk naar daadwerkelijk gebruik gaan betalen.

De hoge kosten die organisaties als Buma en Stemra in rekening brengen, was UNETO-VNI al jaren een doorn in het oog. De leden van de vereniging zijn uiteraard bereid om voor het gebruik van auteursrechtelijk beschermd werk te betalen, als de tarieven maar aansluiten op het daadwerkelijke gebruik. En dat is tot dusver niet het geval.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels