nieuws

Lint houdt leiding vrij van legionella

bouwbreed Premium

In een nieuw gebouw van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede is een LegioFreeWater-installatie in werking gesteld. Door middel van een warmtelint zijn de 34 douches in de school voor tientallen jaren beschermd tegen besmetting met de legionellabacterie. Dat gebeurt volgens de Wijkse installateur en loodgieter Hans Korstanje, uitvinder van het systeem, tegen een […]

In een nieuw gebouw van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede is een LegioFreeWater-installatie in werking gesteld. Door middel van een warmtelint zijn de 34 douches in de school voor tientallen jaren beschermd tegen besmetting met de legionellabacterie. Dat gebeurt volgens de Wijkse installateur en loodgieter Hans Korstanje, uitvinder van het systeem, tegen een fractie van de hoeveelheid water, energie en arbeid die conventionele manieren van legionellabestrijding vergen. Het door drie octrooien beschermde systeem van Korstanje voorkomt de groei van legionella door de temperatuur in de leiding laag te houden, automatisch te spoelen en, indien nodig, met het warmtelint te desinfecteren.

Reageer op dit artikel