nieuws

Leiden bouwt twee parkeergarages

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Leiden is akkoord gegaan met de bouw van twee ondergrondse parkeergarages aan de rand van de binnenstad. In totaal komen er 1000 parkeerplaatsen. Met de instemming kan nu het bestemmingsplan worden aangepast. Eind 2013 verwacht de gemeente de aanbestedingsprocedure te kunnen starten. De bouw van de ene garage kan in 2015 beginnen, […]

De gemeenteraad van Leiden is akkoord gegaan met de bouw van twee ondergrondse parkeergarages aan de rand van de binnenstad. In totaal komen er 1000 parkeerplaatsen.

Met de instemming kan nu het bestemmingsplan worden aangepast. Eind 2013 verwacht de gemeente de aanbestedingsprocedure te kunnen starten. De bouw van de ene garage kan in 2015 beginnen, de andere in 2017. Met beide parkeergarages beoogt Leiden een bezoek aan de binnenstad eenvoudiger te maken. Nu kampt de sleutelstad nog te vaak met een gebrek aan parkeerruimte aan de zuidkant van het centrum.

Reageer op dit artikel