nieuws

Instrument milieuprestaties 1 juli klaar

bouwbreed

Instrument milieuprestaties 1 juli klaar

Aannemers en architecten kunnen vanaf 1 juli de milieuprestaties van gebouwen berekenen met een gratis instrument. Dat melden de twee partijen die daar verantwoordelijk voor zijn, de NVTB (toeleveranciers) en het MPRI (stichting Milieurelevante Product Informatie).

Het berekenen van milieuprestaties van gebouwen is een eis in het nieuwe Bouwbesluit. Eigenlijk zou de regel 1 juli ingaan. Omdat de freetool niet op tijd klaar was besloot het ministerie de ingangsdatum tot 1 januari 2013 uit te stellen. Volgens de NVTB hebben bouwprofessionals nu voldoende tijd om te oefenen met het rekeninstrument.

De eerste demo van de freetool wordt vandaag op een Bouwbesluitcongres in Den Bosch gepresenteerd.

Lees meer over de milieuprestatieberekening

Reageer op dit artikel